Originele geboortekaartjes

Bij een geboortekaartje denk je vaak aan een rechthoekig of vierkant kaartje met daarop een leuke tekst en een schattige afbeelding. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker een geboortekaartje met foto opduiken. Het zijn stuk voor stuk unieke juweeltjes, maar wat als je nou echt origineel wilt zijn? Als je echt iets wilt kiezen wat vrijwel niemand anders heeft?

Flessenpost
Bij originele geboortekaartjes denk je misschien alsnog aan een rechthoekig of vierkant kaartje, maar met een bijzondere opdruk erop. Je kunt echter nog verder denken dan dat. Originele geboortekaartjes kunnen allerlei vormen hebben. Wat denk je van een boodschap in een fles? Natuurlijk gooi je die niet in zee zoals vroeger, maar deze kan gewoon zonder enveloppe door de brievenbus. De ontvanger zal het zeker een erg origineel geboortekaartje vinden en de verrassing zal des te groter zijn.

Originele geboortekaartjes in puzzelvorm
Het geboortekaartje valt op de mat, wordt uitgepakt en blijkt in allemaal stukjes te liggen. Voordat de boodschap gelezen kan worden, moeten eerst alle stukjes op de juiste plaats gelegd worden. De ontvangers van de originele geboortekaartjes moeten dus eerst zelf de kaart in elkaar zetten, voordat ze jullie boodschap kunnen lezen.

Een springend geboortekaartje
Originele geboortekaartjes kunnen ook zo verrassend zijn, dat je er letterlijk door verrast wordt. Bedenk je eens in dat je de enveloppe via een speciaal scheurrandje open maakt en het geboortekaartje er opeens uit springt? Dat komt doordat het kaartje zo gevouwen is, dat zodra die wat ruimte krijgt, in een kubus veranderd. Originele geboortekaartjes die na de grote verrassing, leuk neergezet kunnen worden.

Originele geboortekaartjes in blik
Ja je leest het goed, originele geboortekaartjes in blik. Deze blikjes zijn rechthoekig en plat, waardoor ze makkelijk door de brievenbus passen. Voorop het blikje kun je een leuk afbeelding plaatsen, maar vervolgens moet het blikje nog open. Dit kan bijvoorbeeld door een schuifmeganisme, door aan een lipje te trekken, of door echt een blikopener te gebruiken. Vervolgens vind je in het blikje de kaart met alle informatie die je wilt verstrekken.

hip-geboortekaartje-meisje-vosje-groen-vrolijk-bloemen.png
Originele geboortekaartjes met een mooie opdruk
Houd je toch meer van de traditionele vorm, maar wil je toch wel originele geboortekaartjes hebben, dan zijn er natuurlijk ook bijzondere vormgevingen te vinden die jou wel aanstaan. Wat denk je van een geboortekaartje waarbij jullie kindje in een sprookjesomgeving verwerkt is? Waarbij het lijkt alsof die op een plaats is met elfjes, kastelen en prachtige bloemen? Of wat denk je van een kaart met een prachtige foto van jullie spruit, afkomstig van een professionele fotoshoot? Een kaartje met een retro uiterlijk kan ook. Op het gebied van gewone papieren kaartjes zijn ook veel originele geboortekaartjes te vinden. Als je het wel leuk vindt dat je kaartje een iets andere vorm heeft dan normaal, dan ken je nog kijken naar kaarten met een soort klapdeurtjes of kaartjes die een bijzonder extraatje hebben waardoor ze mooi rechtop kunnen staan. Originele geboortekaartjes vind je in vele soorten en maten en er is er altijd wel een bij die jullie aanspreekt.