Kaartjes

We leven tegenwoordig in het digitale tijdperk. Veel van ons contact verloopt via e-mail, Whatsapp of social media. De gewoonte om nog kaartjes te versturen raakt steeds verder naar de achtergrond. Dat is natuurlijk heel erg jammer, want je weet vast wel hoe leuk het is om een kaartje in de brievenbus te vinden. Misschien moeten we weer wat vaker kaartjes versturen met z’n allen en elkaar zo laten weten dat we ook nog in staat zijn wat extra moeite voor elkaar te doen.

Kaartjes versturen is niet moeilijk
Omdat we zo gewend zijn veel te communiceren via de computer of telefoon, lijkt de stap naar een kaartje opeens een stuk groter dan vroeger. Kaartjes sturen was eerder heel normaal en een wandelingetje naar de brievenpus was geen punt. Maar ook vandaag de dag is een kaartje sturen heel eenvoudig. Je hoeft er zelfs de deur niet voor uit. Online kan je hele leuke kaarten kopen. Je kunt ze op je computer schrijven, een adres toevoegen en afrekenen. Het bedrijf waar je de kaarten hebt besteld doet de rest voor jou. Makkelijk toch? Natuurlijk kan je ook kaartjes sturen via de ouderwetse manier. Een leuke kaart kopen in de winkel, een velletje postzegels erbij halen en schrijven maar. Het is tevens een goede reden om even je huis uit te komen als je de kaartjes op de bus gaat doen.

Wanneer stuur je een kaartje?
Kaartjes sturen kan altijd. Je hoeft niet te wachten op een speciaal moment. Natuurlijk zijn er wel bijzondere momenten waarop een kaartje extra leuk is om te sturen. Denk hierbij aan een verjaardag of wanneer iemand geslaagd is. Ook bij ziekte of wanneer iemand is overleden is, kan de ontvanger zeer veel aan een persoonlijke kaart hebben. Het is even een teken dat je aan ze denkt en dat ze er niet alleen voor staan. Feestdagen als kerst en oud en nieuw zijn ook zeer populair als kaartjesmomenten en wat denk je van een leuke vakantiekaart? Als je niet op een van deze ogenblikken wilt wachten, schroom dan niet en stuur gewoon een kaart. De verrassing zal des te groter zijn als er geheel onverwachts een leuke kaart door de brievenbus schuift.

Kaartjes zelf maken
Vind je de kaarten in de winkel niet zo leuk of wil je een persoonlijker tintje aan je kaartjes geven? Dan kan je er ook online een maken. Een leuke foto van jou en je vrienden of juist een foto van een prachtig landschap, alles kan je op een kaart kwijt. Ook voor jezelf maakt het de kaart nog iets leuker omdat je er echt iets van jezelf op hebt gezet. Vervolgens kan je de kaart online schrijven en versturen, of je kan een pakketje kaarten ongeschreven naar jezelf laten opsturen. Deze manier is ook erg leuk voor kerst, om al je vrienden en familie te verrassen met een eigen ontworpen kaart. Dus wat voor gelegenheid zich ook aandient, een kaartje is altijd welkom en het kost zo weinig moeite, dat het die persoonlijke tint wel waard is.