Kaartje sturen

Soms zou je iemand willen laten weten dat je aan hem of haar denkt, maar een berichtje via Facebook of Whatsapp dekt toch de lading niet helemaal. Een persoonlijk kaartje sturen is dan veel leuker. Een kaartje geeft aan dat je moeite hebt willen doen voor iemand en je kunt de kaart speciaal voor de ontvanger uitzoeken. Een prachtig middel om iemand te laten weten dat je meeleeft.

Zelf een persoonlijk kaartje maken
Een kaart sturen is hartstikke leuk, maar een persoonlijk kaartje sturen is nog veel leuker. Als je zelf een kaart wilt maken kan je natuurlijk aan de slag gaan met papier en kleurtjes, maar als je niet zo creatief bent, kan je ook online een kaartje maken. Een kaartje sturen via een online bedrijf is ook hartstikke leuk en je kunt je eigen foto of tekst voorop zetten. Het enige wat je hoeft te doen is een foto uploaden en een tekst verzinnen die je voorop kunt zetten als je dat wil. Als je de kaart meteen wilt versturen kan je direct een persoonlijk bericht in de kaart schrijven en het adres invoeren waar de kaart naartoe moet. Wil je liever een ongeschreven stapeltje zelfgemaakte kaarten thuisbezorgd krijgen, dan kan dat ook. Die moet je dan enkel thuis nog schrijven, een postzegel erop plakken en op de bus doen.

Hoera, er is er een jarig
Een kaartje sturen kan voor allerlei gelegenheden. Een verjaardag is daar een van. Een kaartje in de brievenbus vinden is soms bijna net zo leuk als cadeaus krijgen. Eigenlijk is een kaartje sturen een klein beetje een cadeautje sturen. Je hebt de kaart speciaal voor diegene uitgezocht en geschreven, waardoor het een persoonlijk dingetje wordt. Als je zelf zo’n kaart krijgt is het ook leuk om te bewaren.

Andere gelegenheden om een kaartje te sturen
Een kaartje sturen hoeft niet altijd met een speciale gelegenheid. Je kan dit ook gewoon een keer tussendoor doen, om iemand te laten weten dat je nog aan diegene denkt. Populaire momenten om een kaartje te sturen naast verjaardagen, zijn feestdagen zoals kerst, geboortes en vakanties. Ook wanneer iemand ergens voor is geslaagd, wanneer er iemand is overleden of wanneer iemand ziek is worden er vaak kaartjes gestuurd.

Een kaartje sturen kost weinig moeite
Een kaartje sturen kost zoveel moeite als je er zelf in wilt steken. Je kan voor een kaartje naar een winkel gaan waar ze kaarten verkopen, je kan zelf creatief aan de slag gaan, of je kunt een kaartje maken via internet. Ook in dit laatste geval kun je weer kiezen tussen de makkelijke weg en de weg van iets meer moeite. Een kaartje sturen in dit eerste geval kan gewoon door er tijdens het maakproces een tekst op te zetten, het adres in te voeren en het online bedrijf de rest te laten doen. Wil je het toch iets persoonlijker hebben, dan kan je een stapeltje ongeschreven kaarten naar jezelf toe laten sturen, waarna je ze zelf kunt schrijven en er een postzegel op kunt plakken.

adoptiekaartje-jongenuil-blauw