Geboorte kaartjes

Misschien heb je er al heel wat ontvangen in je leven, geboorte kaartjes. Iedereen zoekt weer een andere uit en zo zijn alle geboorte kaartjes die je inmiddels hebt gekregen, stuk voor stuk uniek. Als je vervolgens zelf in verwachting raakt, wordt het een ander verhaal. Als iedereen al unieke kaartjes heeft gemaakt, hoe kun jij dan nog een unieke kaart maken? Als alles al eens is gedaan? Maak je hierover geen zorgen, want iedere keuze die jullie maken omtrent het kaartje is een keuze die enkel jullie kunnen maken. En daarbij, jullie kindje zal enig zijn in zijn of haar soort, dus het bijbehorende geboorte kaartje zal dat sowieso ook zijn.

Unieke geboorte kaartjes
Een geboortekaartje uniek maken lijkt misschien erg lastig, maar dat valt best mee. Of je nou een kaartje speciaal door iemand voor jullie laat ontwerpen, of wanneer je een reeds bestaand ontwerp kiest, jullie geboorte kaartjes zullen anders zijn dan die van de rest. Jullie kiezen een eigen tekst, een eigen lettertype en uiteindelijk komt de naam van jullie kindje in de kaart te staan. Als je ook nog kiest voor een foto op de kaart, dan wordt het natuurlijk extra speciaal. Niemand anders heeft tenslotte jullie kindje op hun geboorte kaartjes staan.

Geboorte kaartjes uitkiezen
De zoektocht naar een leuk geboorte kaartje is best bijzonder. Je bent op zoek naar een manier om anderen te laten weten dat jullie kindje is geboren. Een kindje waar jullie trots op zijn. Het soort kaartje dat je kiest ligt helemaal aan jullie smaak. Kijk bijvoorbeeld eens naar de kinderkamer, hoe jullie die hebben ingericht. Dat kan al een goede indicatie geven hoe het kaartje eruit kan komen te zien. Misschien hebben jullie het heel erg hip ingericht of juist heel lieflijk. Klassiek kan ook een bijzondere stijl zijn of misschien houd je het liever eenvoudig. Daarnaast kun je variëren met teksten. Een grappige tekst of juist een hele mooie maken geboorte kaartjes onder andere tot wat ze zijn. Als je graag wat inspiratie wilt opdoen wat betreft het uiterlijk van de kaartjes of mogelijke teksten, dan zou je internet kunnen raadplegen. Hier vind je vele verschillende ontwerpen voor geboorte kaartjes. Uniek vormgegeven kaartjes, reeds bestaande kaartjes, mogelijke teksten die je kunt gebruiken, je vindt er van alles. Op die manier kan je een goed beeld krijgen van wat jullie wel en niet op jullie kaartje willen hebben.

geboortekaartje-tweeling-vintage-strepen.png

De geschiedenis van de geboorte kaartjes
Wist je trouwens dat het versturen van geboorte kaartjes een typisch Nederlands gebruik is? En zelfs hier gebeurt het nog niet zo heel erg lang. Vanaf 1850 werden er al geboortebrieven verstuurd, maar de kaartjes kwamen pas rond 1940. Het waren toen nog hele saaie kaartjes, waar enkel het hoognodige op te vinden was. Vanaf 1960 kwamen er zwart-witplaatjes en in 1970 kwam de kleur bruin in trek. Pas in de jaren ’80 begonnen de geboorte kaartjes op de kaartjes van nu te lijken, met gekleurde plaatjes en gedichtjes. Vanaf 2000 werd het populairder om je eigen kaartjes vorm te geven door middel van de digitale wegen. Je kunt tegenwoordig dus alle kante op.