Ecards

Je scrolt door je e-mails heen en opeens valt je oog op een bijzonder bericht. Snel open je deze en plotseling word je toegezongen door drie muizen met feesthoedjes op. Je hebt een ecard ontvangen, dat is nog eens een goed begin van de dag. Als de animatie is afgelopen kijk je op de site waar de kaart vandaan komt. Rustig bekijk je alle ecards die aangeboden worden en je kiest er een uit die je terugstuurt aan de afzender van de zingende muizen.

Wat zijn ecards?
Ecards zijn wenskaarten die je digitaal verstuurd. Dat betekent dus dat de ontvanger deze in zijn of haar e-mail postvak te zien krijgt. Als je de kaart vervolgens opent, krijg je de boodschap te zien. Op de kaart kan een mooie foto staan van een landschap, schattige poesjes of mooie bloemen, maar het kan ook een grappige of lieve animatie bevatten. Een animatie is een soort tekenfilmpje. Je kaart beweegt dus. Vaak zit er een leuk muziekje bij en komt er een grappige tekst in beeld. Ecards zijn daarom ook erg leuk om te ontvangen. Er een versturen is erg eenvoudig. Je kunt vaak kiezen uit zeer veel verschillende kaarten, maar als je de gelegenheid weet, kun je er al een heleboel afstrepen. Als je een leuke gevonden hebt na het bekijken van een aantal ecards met en zonder animaties, is het tijd om een persoonlijke boodschap in te voeren. Soms is het ook mogelijk een extra tekst op te geven die voorop de kaart getoond wordt. Als je dat gedaan hebt hoef je enkel nog de naam en het e-mailadres van de ontvanger op te geven en de ecard wordt verstuurd.

Ecards versturen kan altijd
Onverwachts een kaartje krijgen is een leuke verrassing. Juist op een normale, doordeweekse dag verwacht je het niet en is de verrassing extra groot te zien dat iemand aan je denkt. Gewoon even een kaartje om je vriendschap extra te benadrukken. Ecards zijn ideaal voor deze ‘normale’ momenten. Heb je echter wel een speciaal moment, zoals een verjaardag of als je iemand wilt feliciteren met een huwelijk, ook dan kun je de ideale ecard vinden die je wilt verzenden. Er zijn natuurlijk ook minder vrolijke momenten, zoals ziekte en overlijden. Misschien denk je nu dat ecards altijd grappig en vrolijk zijn, maar ook voor deze lastige momenten zijn er kaarten die je kunt versturen.

Goedkoop een kaartje sturen
Ecards zijn over het algemeen gratis. Iemand verrassen zonder hier geld aan kwijt te zijn, is dus zeer eenvoudig. Een gratis kaart is echter niet minder leuk dan een kaart die je met de post laat bezorgen. Juist het effect dat je de kaart speciaal voor iemand uitzoekt en dat je de moeite neemt om dat te doen, zegt al een heleboel. Met een klein gebaar kan je een heleboel goeds doen in het leven van een ander en ecards zijn een mooie manier om dat te doen. Wil je dus eens wat anders doen dan een berichtje op Facebook of via Whatsapp, stuur dan een leuke ecard. Je zult zien dat je er leuke reacties voor terug krijgt.