Beterschap wensen

Het is erg vervelend om ziek te zijn, wat je ook hebt. Als er vervolgens een kaartje op de deurmat ploft van iemand die jou beterschap wenst, lijkt het meteen weer even iets beter te gaan. Er is iemand die met je meeleeft. Gedeelde smart is halve smart, ook al duurt dat soms maar voor even.

Beterschap wensen bij kinderen
Als kinderen ziek zijn is dat niet leuk. Je wilt je kinderen graag blij maken en juist op dat moment is dat erg moeilijk. Beterschap wensen via een kaart is een leuke manier om dat klaar te spelen. Als ooms en tantes of vriendjes en vriendinnetjes een leuke kaart sturen lijkt dat een beetje op een cadeautje. Vooral als de kaart in de smaak valt van je kleine spruit. Het is natuurlijk helemaal leuk als ze een kaart krijgen waar ze zelf op staan.

Verschillende soorten beterschapskaarten
Als je iemand beterschap wenst door middel van een kaart of een e-card, laat je zien dat je meeleeft. Je bent diegene niet vergeten en doet even wat meer moeite dan een whatsappje of een berichtje op Facebook, om dat te laten weten. Een e-card kan erg grappig zijn, door de bewegende animaties die er soms in gebruikt worden, echter zijn gewone beterschapskaarten soms ook erg grappig. Natuurlijk zijn er ook wat neutralere beterschapskaarten te koop. Niet iedereen zit op beterschap wensen te wachten door middel van een kaart met daarop een olifant die ziek in bed ligt.

Beterschap wensen met een zelfgemaakte kaart
Wil je graag een gepersonaliseerde kaart, dan kan je deze ook zelf maken. Je kunt dit natuurlijk helemaal met de hand doen, maar ook via internet zijn er veel mogelijkheden om een leuke kaart te maken. Iemand beterschap wensen door middel van een kaart waar de zieke zelf op staat terwijl jullie samen een gezellig dagje uit waren bijvoorbeeld. Je kunt ook een foto gebruiken die je een keer zelf gemaakt hebt en die je gewoon erg mooi vindt, of je gebruikt meerdere foto’s op één kaart. Je hoeft helemaal niet creatief te zijn om een kaart te maken om iemand beterschap te wensen. Online kun je vele composities vinden waarin je je foto’s kunt plaatsen. Je kunt er ook een leuk kader omheen zetten die je op die site gevonden hebt. Op die manier maak je een eenvoudige kaart die er uiteindelijk heel erg leuk uitziet. De zieke zal blij zijn met jouw beterschap wensen.

Voordelen van beterschap wensen door middel van een kaart
Het voordeel van beterschap wensen door middel van een kaart is dat kaart heel tastbaar is en tegelijk weinig ruimte in neemt. De zieke kan de kaart leuk naast zich neerzetten of ergens in het zicht ophangen. Ook in het ziekenhuis kunnen kaartjes ontvangen worden en daarom zijn kaarten zo’n goed medium om beterschap te kunnen wensen. Je kunt ze overal naartoe sturen en de zieke zal deze vrijwel altijd ontvangen. Als je zieke ook een laptop bij de hand heeft, is een e-card ook een leuk idee. Deze kan altijd weer bekeken worden en de boodschap is hetzelfde als bij een gewone kaart.