Babykaartjes

Babykaartjes zijn er veel verschillende soorten en maten. Je hebt er vast al verschillende voorbij zien komen. Iedereen kiest weer iets anders en iedereen wil ook graag uniek zijn. Het gaat tenslotte wel om de boodschap dat jouw kindje is geboren. Samen met je partner of alleen, begint er een zoektocht naar leuke babykaartjes. Er is zoveel te zien dat je er sowieso genoeg tijd voor moet nemen.

Babykaartjes
Babykaartjes lijken al heel lang te bestaan, maar wist je dat pas rond 1940 de eerste echte babykaartjes bekend werden? Deze waren klein en wit en er stond enkel het hoognodige op. Heel anders dan hoe ze er tegenwoordig uitzien. We leven nu natuurlijk in het digitale tijdperk, waardoor onze mogelijkheden ongelimiteerd lijken te zijn. We kunnen zelfs onze eigen babykaartjes ontwerpen zonder dat we daar creatief voor hoeven te zijn. Via internet kan je heel erg veel vinden op het gebied van deze kaartjes. Er zijn zeer veel ontwerpen te ontdekken en ook voor teksten kan je hier terecht. Juist door veel te bekijken krijg je goede ideeën

Originele babykaartjes
Bij babykaartjes denk je vaak aan leuk vormgegeven, vierkante of rechthoekige kaartjes. Er zijn echter meerdere manieren waarop je een babykaartje kunt vormgeven. Wat denk je van een fles met een opgerold papier erin? De fles kan door de brievenbus en er hoeft geen enveloppe omheen. Vervolgens staat op het papier dat in de fles zit, jullie mooie boodschap. Een kaartje die de ontvangers zelf in elkaar moeten puzzelen is ook leuk. De boodschap blijft een verrassing tot je de puzzelstukjes bijna allemaal op de goede plek hebt liggen. Een babykaartje dat op een speciale manier opgevouwen zit in de enveloppe, en eruit springt zodra de enveloppe geopend wordt is een totale verrassing. Niemand verwacht dat er opeens iets uit de enveloppe komt springen. Je kunt ook denken aan een babykaartje in een blikje of een babykaartje in de vorm van een cootie catcher, beter bekend als een gevouwen happertje. Het is erg leuk om op een ludieke manier de boodschap aan anderen over te brengen. Je zult zien dat je hier vele goede reacties op ontvangt.

hip-geboortekaartje-meisje-uil-vogel-boom.png

Verschillende soorten babykaartjes
Als je liever een babykaartje hebt van papier of karton, heb je ook hierin zeer veel keuze. Babykaartjes zijn er in zeer veel verschillende stijlen en als jullie stijl er niet tussen zit, kun je deze zelf gaan ontwerpen. Bij de verschillende stijlen kun je denken aan modern, hip, stoer, vintage, retro, vrolijk, zwart-wit, natuurlijk, eenvoudig, enzovoorts. Een babykaartje met een foto van jullie nieuwgeborene erop is ook een mogelijkheid. Ook deze kan in verschillende stijlen verwerkt worden. Mooi strak in een kadertje, of misschien wel verwerkt in een sprookjeslandschap. Er is altijd wel een kaartje die bij jullie past en ook uniek is voor jullie gezin. Wil je zelf een kaart ontwerpen, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden om deze mooi te laten afdrukken. Het kaartje is op die manier echt van jullie en natuurlijk geheel uniek.